Pressure canning!

Nog aan het werk!

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.
Meer informatie volgt snel!

Pressure canning

Alles wat je wilt weten over pressure canning. Online training in de maak!

In het Nederlands

Duidelijke instructies, handleiding en recepten in het Nederlands.

Pressure canning in de praktijk!

Standaard maten schroefdeksels, pressure canning, potjes, wecken en inmaken, Nederlands, online training

Pressure canning - Standaard schroefdeksel maten

Ik ben druk bezig met het schrijven van een online training "Alles over pressure canning".

In deze training vertel ik uitgebreid hoe het pressure canning proces in z'n werk gaat.

Met persoonlijke instructie filmpjes, duidelijke infographics en foto's.

Eén van de meest gevraagde onderwerpen is 'deksel maten' van schroefdeksels, vooral als je supermarktpotten wil hergebruiken.

Hier alvast een sneakpreview!

Ik heb vandaag mijn potjes gefotografeerd en de maten van de deksels voor je op een rijtje gezet.

Pressure canning - Bottenbouillon van runderbotten (Nederlands)

Pressure canning - Bottenbouillon van runderbotten.
Boordevol collageen, gelatine, vitaminen, mineralen en essentiele aminozuren.

Bereid met biologische botten (mergpijp) van grasgevoerde koeien van de Genneper Hoeve in Eindhoven.

In deze video leg ik je uit hoe ik thuis bottenbouillon maak, waarom dat zo gezond is èn hoe je de bouillon langdurig buiten de koelkast kan bewaren door de bottenbouillon in potten te conserveren met een pressure canner.

Pressure canning - Aardappelen (Nederlands)

Pressure canning - Aardappelen
In deze video leg ik uit hoe je aardappelen kan conserveren met een pressure canner.

Onderwerpen: hoe het conserveren met een pressure canner onder druk en hoge temperatuur in z'n werk gaat, uitleg van het pressure canning proces, mijn gebruik van '2e hands' potjes en deksels (deze koop ik online bij Flessenland) en het bewaren van de potjes.

Pressure canning - Rauwe kip (Nederlands)

Pressure canning - Rauwe kip
In deze video leg ik uit hoe je rauwe kip kan conserveren met een pressure canner.

Super simpel, kip met kruiden in de pot -> en in de canner.
Het smaakt heerlijk en je kan de kip daarna zowel koud als warm gebruiken in verschillende gerechten.

Recept 1.
Kipdijfilet met citroen, knoflook en verse Italiaanse tuinkruiden.
Recept 2.
Kipdijfilet met zelfgemaakte Indiaase specerijenmix.